ManşetYeşil Duyurular

24 Eylül’de Harekete Geçelim!

0

24 Eylül günü tüm dünyada iklim değişikliğine karşı eş zamanlı eylemler düzenlenecek. Bu çerçevede Küresel Eylem Grubu İstanbul Kadıköy Meydanı’nda bir miting düzenleyecek.

İklimi Değil Sistemi Değiştirmek İçin 24 Eylülde Kadıköy Meydanındayız! sloganıyla başlayan çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor:

… İklim gözümüzün önünde değişiyor. 1990’lar binyılın en sıcak on yılı, 1998 yılı ise binyılın en sıcak yılı oldu. 2011’in ilk 6 ayı, şimdiye kadarki en sıcak dönem olarak kayıtlara geçti, 2010’un en sıcak yıl rekorunu kırmasından söz ediliyor. Dünya Gıda Örgütü (FAO) 2009’da dünyada açlığın rekor düzeye yükseleceğini ve hergün 1,02 milyar civarında insanın, yani toplam insan nüfusunun yedide birinin aç kalacağını açıkladı. Bu süreci hızlandıran en önemli etken iklim değişikliği…

…Aşırı yoksulluk, artan seragazı emisyonları, gıda güvenliği ve açlık, savaş ve kriz, artan su kıtlığı, biyoçeşitliliğinin azalması ve göç, tüm dünyada her geçen gün büyük baskı oluşturuyor.

… Hükümetler konuyu görmezden gelip, harekete geçmeyerek hepimizin geleceği ile oynuyorlar. Geleceğimizi ve yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışanlar, bir tek noktayı unutuyorlar. Bizlerin yani sıradan insanların dünyayı değiştirme gücünü…

…24 Eylül günü, her türlü değişimin mümkün olduğunu göstermek için tüm dünyadaki dostlarımız gibi biz de sokaklarda olacağız. Geleceğimizi ve gezegenimizi kendi çıkarları uğruna yok sayanlara değişim istediğimizi, bu değişimi ellerimizle yapmaya hazır olduğumuzu göstereceğiz.

Hükümetlerden iklim değişikliğini arttıracak nükleer santral, 3.köprü ve sayısız HES’ler gibi çılgın projeler değil, iklim değişikliğini durduracak adımlar atmasını talep ediyoruz. Bugün Somali yarın dünyanın başka yerlerinde daha vahim dramların yaşanmaması için fosil yakıtlardan biran önce vazgeçin. Şirketlerin çıkarlarını değil, vatandaşlarınızın ve doğanın çıkarlarını savunun.

MİTİNG

24 Eylül, Cumartesi

Buluşma yeri: Kadıköy, Etbalık Kurumu önü

Buluşma saati: 14:00

 

Konser başlangıç saati ve yeri

Kadıköy Meydanı, saat:16.00

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.