Spor

Ali Koç’un Fenerbahçe’yi kurtarma planı

0

3 Temmuz’dan beri spor gündeminde şike, sporda şiddet, çete kelimelerinin geçmediği bir tek gün yaşamadık. Küme düşecekler mi, puanları silinecek mi, Avrupa’ya gidecekler mi derken Şampiyonlar Ligi kura çekiminden bir gün önce TFF, (Türkiye Futbol Federasyonu) UEFA’nın da zorlaması ile ilk kararını verdi ve Fenerbahçe’yi  Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan men etti.

Bu gelişme üzerine acil olarak toplanan Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri olağanüstü kararların alınacağı söylenen bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda konuşan 2. Başkan Ali Koç, futbolcular ve taraftarlardan gelen talepler  doğrultusunda  TFF’den kendilerinin Bank Asya 1. Lige düşürülmelerini isteyeceklerini basın toplantısı ile duyurdu.

İşte ne olduysa Ali Koç bu taleplerini iletmek için gittiği TFF’nin binasından içeri girerken oldu. Ali Koç toplantıya elinde kağıtlarının bir bölümü açıkta kalan bir dosya ile geldi. Dikkatli bir bloggerın gözünden bu detay kaçmadı ve kendi blogunda o açıkta kalan kağıtlarda yer alan maddeleri aktardı.

Petit’in Yeri blogda yer alan habere göre Ali Koç’un elindeki toplantı notlarında şu ibareler yer almakta idi.

 

1- F.Bahçe’yi ligden çekemeyiz, kulüp olarak devasa küçülürüz.
2- Havuzdan çekilemeyiz.
3- (Bu bölümden benim çıkardığım) Maçlara çıkmayıp Bank Asya’ya düşme durumu ve benzeri şeyler şikeyi kabul etmek olur.
4- (Bu bölümde de milli takıma oyuncu gönderip göndermemenin etkili olmayacağı anlatılıyor.)

Gol atabileceğimiz 3 yer var.
1. Kale PFDK tahkim kurulu yarın o kararı göreceğiz
2. Kale CAS, UEFA kararını oraya götürürüz yerel tahkim kararından sonra savunmamız gol gelirse gelir.
3. Kale UEFA boş boşladık çok ilgisiz bıraktık. El oğlu geldi hat-trick yaptı gidiyor ama bundan sonra hala vakit var. İsviçre’de eminim nitelikli kamu otoritesi ile iletişim yürüten lobi.


Petit’in Yeri’nin de işaret buyurduğu gibi bu taslak çok şey anlatıyor anlatmasına da yarınlarda belki de F.Bahçe’nin başkanı olacak bir yöneticinin bu kadar dikkatsiz davranması doğru değil.

Petit’in Yeri Blogspot.com’daki yazı

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.