Doğa MücadelesiManşet

Gerze halkı direndi ve kazandı

0

Dün gece iki sularında Gerze‘ye gelen iş makinaları halkın kurduğu barikatlarla karşılaştı.

Günlerdir bölgelerine termik santral yapılmaması için direnen Gerzelilere gece baskını yapıldı. Gerze’de termik santral kurmak için Gerze’ye bağlı Yaykıl Köyü’nde sondaj faaliyeti yapmak isteyen Anadolu Grubu, onlarca polis ve jandarma eşliğinde köye girdi. Gerzelilerin köye gelmesini engellemk için köy yolu ve Sinop-Gerze yolu polis tarafından kesildi.

Bölgede yaşanan gerginlik ardından yöre halkı, başta Belediye Başkanı olmak üzere diğer tüm mülki amirlerin, şirketin alandan çekilmesi için gerekli girişimlerde bulunmasını istedi.

Yolların kesilmesine karşın, Gerzelilerin bölgeye ulaşma çabası sonuç verdi ve sabah dört sularında köye ulaşan halk iş makinelerinin çalışmasını durdurdu. Köylülerin iş makinelerinin köyü terk etmesi isteği, çalışma durmasına rağmen devam etti. Köylülerin nöbet eylemi devam ederken alana gelen pek çok demokratik kitle örgütü temsilcisi ile birlikte bölge milletvekilleri de gece boyunca bekleyişini sürdürdü.

Sabah dört sularında iş makinelerini durduran köylüler, Anadolu Grubunun iş makinelerini köylerinden çekmesi gerektiğini belirtiyordu. Sabah ondan itibaren, gece köye gelen kolluk güçleri ile birlikte iş makinelerinin de köyden ayrılmaya başladığı görüldü.

Görüşülen köylüler “Şirket, Gerze’den iş makinelerini çekiyor şu anda, direniş meyvesini verdi, kolluk güçleri de dağılıyor, köylüler ihtiyati tedbir talebiyle mülki idareye başvurdu, sıcak gece ardından nöbet ve direniş devam edecek, doğa ve emeğimiz kazanacak..” diyor.

(ekolojistler.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.