Hayvan Hakları

Kurtuluş’ta sokak hayvanları üzerinde dehşet

0

Sokakta yaşayan hayvanlara dönük şiddettin bir örneği de İstanbul’un Kurtuluş semtinde yaşanıyor. Kurtuluş’taki Hacı Ahmet Mahallesi’nde oturan yaşları 10 ile 15 arasında, sayıları 20 ile 50 arasında değişen bir grup çocuk, özel olarak eğittikleri sokak köpeklerini sokakta yaşayan başka köpeklere ve kedilere saldırtarak onları parçalatırıyor.

Görüşlerine başvurduğumuz semt sakinleri çete olarak tanımladıkları çocukların, Safa meydanındaki parkta toplandıklarını, orada eğittikleri hayvanlar vasıtasıyla sokakta yaşayan hayvanlara büyük zararlar verdiklerini, bu olaylara tanık olup müdahale etmek isteyenlerin ise tehditlere maruz kaldığını belirtiyorlar.

İsmini vermeyen bir görgü tanığı bu çocukların yarattığı dehşete kendi sokağında tanık olduğunda uyarıda bulunduğunu, bunun üzerine gece evinin camını taşladığını belirtiyor. Özellikle itirazda bulunan kadınlar küfür ve hakarete, hatta şiddet tehdidine maruz kaldıklarını söylüyorlar. Çocukların bir ay önce de bir kediyi yaktıkları facebook’taki hayvansever gruplarında dile getirilmişti.

Tanık oldu

Son olarak Kurtuluş Sinemköy mevkiinde bulunan Mekkâreci sokakta esnaflık yapan Kadriye Cinivizli bu dehşete tanık olanlardan. Cinivizli tanık olduğu olayları şöyle anlatıyor:

“Akşamüstü saat 17-18 saatlerinde daha öncede haklarında çok şey duyduğum ve içlerinden bazılarını tanıdığım çocuklar benim sokağımda bir kenarda uyuklamakta olan bir sokak köpeğine başka sokak köpeklerini saldırttılar ve hayvan diğerlerinin ısırıkları ile paramparça oldu. Ben o esnada olaya müdahale etmek, hayvanları ayırmak istedim, ama küfürlere, hatta ufak çaplı şiddete maruz kaldım. Başkaları da benzer davranışlara maruz kalmıştı. Bu çocuklar daha önce akşam geç saatlerde mahalleden çıkıp Feriköy’den Bomonti’ye kadar uzanan geniş bir bölgeye çıkarak bu olayları gerçekleştiriyorlar. Ebeveynlerine çocukları ile ilgili şikâyette bulunanlar da tehdit edildiler.”

Cinivizli bu işin bir terör haline geldiğini belirterek bunun önlenmesi için yetkililerin gerekeni yapmasını, aksi halde olayların başka boyutlara taşınacağını belirtiyor.

Savcılığa suç duyurusunda bulundular

Yaşanan son olayı bardağı taşıran damla olarak gören ve aralarında Yeşiller Partisi kurucularından Dilaver Demirağ’ın da olduğu bir grup hayvan hakları aktivisti ve bu olayların önlenmesi için Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdi.

Dilekçede Hacı Ahmet Mahallesi’nde yaşayan 15 ve 12 yaşında iki kardeş öncülüğündeki grubun terör estirdiği belirtildi ve söz konusu olaylara karışan çocukların ve ailelerinin ilgili yasa maddesi gereğince cezalandırılması talep edildi. Dilekçeyi yazanlar bu işin peşini bırakmayacaklarını ve bu olaylar ortadan kalkana dek de kamuoyunun dikkatini çekecek etkinlikler yapacaklarını belirttiler.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.