Türkiye

Seçim 2011: Türkiye’nin ilk Süryani milletvekili Erol Dora

0
Türkiye’nin ilk Süryani milletvekili Mardin’den çıktı. BDP’nin desteklediği Ahmet Türk, KCK tutuklusu Gülser Yıldırım’ın yanında Süryani aday Erol Dora da meclise gitti.

Sandıkların açıklanması ile birlikte BDP seçim bürosunu önünde beklenen kalabalık ilerleyen saatlerinde büroya gelen Bağımsız aday Erol Dora’yı zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Erol Dora’yı omuzlarda taşıyan kalabalık daha sonra havai fişekler eşliğinde halay çekmeye başladı. Sonuçların kesinleşmesi ile toplanan kalabalığa bir teşekkür konuşması yapan Erol Dora, “Kimse halkların iradesine ipotek koyamaz. Ana dilde eğitim bir haktır. İşte halk burada. Halkın iradesi sandıklara tecelli etmiştir. Ankara duysun artık barış istiyoruz. Kanın dinmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bizler artık ne Kürt analarının ne de Türk analarının ağlamasını istemiyoruz. Bizler hakların kardeşliğine inanıyoruz. Bana destek veren Kürt Halkına, Arap Halkına, Türk Halkına, Süryani Halkına, Mahallemi Halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeni döneme girildiğini dikkat çeken Dora, “Artık hakların güneşi Mezopotamya’dan doğmuştur. Bu güneş artık batıya doğru yayılacaktır. Kimse halkaların iradesine iptok koyamaz. Kürt Halkları bunu ispatlamıştır. Biz istiyoruz çatışmalara bitsin hakların kardeşliği bitsin diyoruz.” diye konuştu. (Zaman)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.