EnerjiManşet

Nükleer karşıtları Kadıköy’de buluştu

0

Çernobil faciasının 25. yıldönümüne iki gün kala  NKP’nin (Nükleer Karşıtı Platform) bileşeni olan çeşitli sivil toplum örgütü, sendika ve partilerin katılımıyla “Nükleer santrallere, yaşamı yok eden enerji üretimlerine hayır” mitingi düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde Tepe Natilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan binlerce aktivist, nükleer karşıtı sloganlar atarak mitingin yapılacağı Kadıköy  Meydanı’na doğru şenlikli ve gürültülü bir şekilde yürüyüşe geçtiler.

Yeşiller’in mitingdeki en neşeli ve hareketli gruplardan biri olduğu mitingde “Kızım seni Tayyibe vereyim mi / İstemem babacığım istemem / Onun adı Tayyip / Nükleere talip / İstemem babacığım istemem”, “Nükleeri meclisin içine kurun / Atıkları Tayyip’in evine koyun”, “Başka bir enerji mümkün”, “Halkına Frasız kalma nükleer santral yapma”, “Tüpçü Başbakan istemiyoruz”, “Nükleere hayır”, “Akkuyu Fukuşima olmayacak”, “Sinop Çernobil Olmayacak”, “Ne Dünya’da ne Türkiye”de nükleer santral istemiyoruz” gibi sloganlar atıldı, şarkılar söylendi.

Mitinge katılmayanların da alkışlarla destek verdiği yürüyüşte en çok ilgiyi evinin penceresine astığı nükleer karşıtı sembol ile yürüyenlere el sallayarak desteğini esirgemeyen hanımefendi çekti.

“Nükleer değil, Temiz – Küçük – Yenilenebilir, ŞİMDİ”, “Ergene nehri zehir saçıyor”, “Ne termik ne nükleer güneş ve rüzgar bize yeter”, “En tehlikeli gaz Taygaz”, “Loç vadisi darda, Sarı yazma isyanda”, “Toprağını satanı biz beleşe veririz” yazılı döviz ve pankart taşıyan eylemciler, yürüyüş sırasında nükleer sızıntıya dikkat çekmek amacıyla bir süreliğine ölü taklidi yaparak yere uzandılar.

Kadıköy meydanında hazırlanan etkinlik noktasında ise  Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, KESK Başkanı Döndü Taka Çınar ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı yaptıkları konuşmalarla Japonya’da meydana gelen deprem ve sonrasında yaşanan Fukuşima Daichi nükleer santralindeki sızıntı sonrasında bile Akkuyu ve Sinop’ta nükleer santral yapma ısrarının anlamsızlığını vurguladılar.

Konuşmaların ardından sanatçı ve müzik grupları konser verdiler.

Fotoğraflar: Mahir Ilgaz

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.