ManşetTürkiye

Akdağ tehdit etti, TTB yanıt verdi

0

Sağlık Bakanı Akdağ, sağlıkta yarın başlayacak iş bırakma eyleminde ‘Tek bir hasta mağdur olursa TTB’yi savcılığa şikâyet edeceğim’ dedi.

2002’den bu yana AKP’nin Sağlık Bakanı olarak görev yapan Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının yarın başlayacak iş bırakma eylemi öncesi, sağlıkta dönüşüm hamlesi ve Danıştay’da Tam Gün Yasası’yla ilgili son duruma dair Radikal’in sorularını yanıtladı. Hükümet olarak sağlıkta ‘muayenehanecilik devrine’ dönüşe izin vermeyeceklerini vurgulayan Akdağ, gerektiğinde tebdil-i kıyafet, bere, şapka ve atkı takıp sahada gözlem yaptığını söyledi.

Akdağ, “TTB’nin 19-20 Nisan’da yaptığı çağrı üzerine hekimler ve sağlık çalışanlarının Türkiye genelinde gideceği iş bırakma eyleminde, bir tek vatandaş bile mağdur olursa, ben TTB’yi savcılığa şikâyet edeceğim. Sağlık hakkı vazgeçilmez bir haktır. Eylemde, acil hastalara bakılacak diyorlar ama şunu unutmamak lazım, sağlık işi beklemez. Ben yine de aklı selimin galip geleceğini ve hekimlik yemini etmiş kişilerin, hastalarını asla mağdur etmeyeceklerini düşünüyorum.” şeklinde söylerini tamamladı.

Türk Tabipler Birliği de bir karşı açıklama yaptı. “İş bırakma eylemi meslek ahlakına uygundur!” denilen açıklamada, “4-5 Nisan 2008 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türk Tabipleri Birliği Etik Bildirgeler Çalıştayı, hekim sorumlulukları bağlamında iş bırakma eyleminin meslek ahlakına uygun olduğunu bildirmiştir.” denilerek, iş bırakmanın iş ahlakına uygun olduğunu vurguladı.

(Radikal, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.