Türkiye

Sivil İtaatsizlik çeşitleniyor

0

Gazeteci Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” isimli kitabının internette yayınlanmasına inceleme başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “İmamın Ordusu bende de var” ihbarı yapılmaya başlandı.

Şanar Yurdatapan, kendisini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “kitap bende de var” diyerek ihbar etti. Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” isimli kitabının nüshalarının ev ve işyerleri basılarak yok edildiğine dikkat çeken Yurdatapan, kitap metninin internet ortamında yayınladığını hatırlatarak, “Böylelikle hepimize çok daha etkin bir ‘Sivil İtaatsizlik’ yapma olanağı çıktı” dedi.

İnternet ortamında mail olarak dolaşmaya başlayan ihbar dilekçesinin önsözünde Yurdatapan, şu ifadelere yer verdi:

“Ben aşağıdaki metni, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın e-posta adresine yollayarak, kendi itaatsizliğimi yapıyorum. Hepinizi aynı şeyi yapmaya davet ederek bir suç daha işliyorum, aynı işi sizin de tekrar etmenizi öneriyorum.”

İhbar dilekçesinde ise, “Bu metni elde ettikten başka, elimdeki e-posta adreslerine yollayarak yayılmasına yardımcı oluyor, üstelik bu metni alan kişileri de aynı işi yapmaya teşvik ediyorum. Bu eylemlerim hakkında olası yasal işlemlerin sonuçlarına katlanmaya da hazırım, soruşturma açmanızı bekliyorum” ifadeleri yer aldı. Yurdatapan’ın Çolakkadı’ya gönderdiği ihbar dilekçesi şöyle:

“Sayın Turan Çolakkadı, İstanbul C. Başsavcısı
İSTANBUL
Sayın Başsavcı,
Örgütsel doküman sayılarak polis baskınlarıyla bilgisayarlardan toplanan ‘İmamın Ordusu’ adlı basılmamış kitabın bir nüshasını ekte bulacaksınız.
Gördüğünüz gibi bu metni elde ettikten başka, elimdeki e-posta adreslerine yollayarak yayılmasına yardımcı oluyor, üstelik bu metni alan kişileri de aynı işi yapmaya teşvik ediyorum.
Bu eylemlerim hakkında olası yasal işlemlerin sonuçlarına katlanmaya da hazırım, soruşturma açmanızı bekliyorum.
Saygılarımla” (ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.