ManşetMedya-İnternet

Basın Konseyi’nde deprem

0

Oktay Ekşi’nin bir yazısında hükümetten bazı isimler için kullandığı ‘Analarını da satarlar’ ifadesine tepki gösteren TRT, Anadolu Ajansı, Samanyolu Basın Grubu, Türkiye gazetesi ve TGRT Haber Basın Konseyi’den çekilme kararı aldı.

Ekşi’nin konsey tarafından uyarıldıktan sonra görevinden ayrılmaması üzerine, Konsey üyesi TRT Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi. Konsey yeniden yapılandırılana kadar TRT’nin Basın Konseyi’nden çekildiği duyuruldu.

TRT’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Bizzat Başkanı bulunduğu konsey tarafından, Basın Meslek İlkeleri’ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da tuhaf bir oylamayla yeniden Basın Konseyi Başkanlığı’na seçilen Gazeteci Oktay Ekşi’nin durumu, tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarsmıştır. ‘Basın etiği’ gibi önemli bir alanda fonksiyon icra etme kararlılığında olan konseyin, mevcut şekli, yapısı ve yönetim biçimi, bu hedefini yerine getirmesini imkânsız kılmaktadır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir. Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi’nden çekildiğimizi kamuoyumuza saygıyla duyururuz.”

Bu güne kadar Basın Konseyi'nin görmediği, yüzünü çevirdiği onlarca olayda aynı tavrı sergileyen kurumlar, Basın Konseyi Başkanı, Başbakan'ı eleştirdiği an karşı tarafa geçip Konsey'den çekildiler. Şaşılacak bir hadise değil. Bu yayın organlarının bir süredir gidişatı buna varacaklarının kanıtıydı. (Koray Doğan Urbarlı)

AA da Basın Konseyi’nden Ayrıldı

Anadolu Ajansı’ndan yapılan açıklamada da, kurumun Basın Konseyi’nden ayrıldığı açıklandı.

TRT ve AA’yı başka basın kuruluşları da izledi

Samanyolu Basın Grubu, Türkiye Gazetesi, TGRT Haber de Basın Konseyi üyeliğinden ayrıldıklarını açıkladılar. (Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.