Kadın

Amargi kadınları protestoya çağırıyor

0

Son dönemde, hak ve özgürlük için mücadele eden Türkiyeli kadınların gündemi tecavüz, taciz ve medya sömürüleri ile çalkalanıyor. Bir de buna, feminist çevreler tarafından büyük eleştiriler ile karşılanan yargı kararları eklendi. Amargi Kadın Akademisi de bu gündemi kapsayacak bir protestoya hazırlanıyor. Amargi tarafından basına duyurulan protesto gerekçeleri şöyle:

“Fatmagül’ün Suçu Ne?”dizisinin cinsel şiddet içeren bölümünün ardından medyada yer alan çeşitli haberlerde, yazılarda ve programlarda konunun ele alınış biçimini kaygı ve öfkeyle izliyoruz.

Son olarak 17 Ekim Pazar günü, Habertürk’te yayınlanan Gölgede Muhabbet programında bu konunun komediye dönüştürülmesini dehşetle seyrettik.

12 Ekim Salı günü Sincan Fatih 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan’da bir kadına tecavüz eden iki kişiyi serbest bırakması ise biz kadınlara bu sokakların dar edilmek istendiği yönündeki kaygılarımızı arttırdı. Adli Tıp Kurumu her zamanki gibi tecavüze uğrayan kadınla görüşmeyi 1,5 yıl sonraya erteledi.

Yargı ise tecavüzcüyü ‘mağdur etmemek’ için serbest bıraktı. Adli Tıp kurumu travmasına dayanarak tecavüzcüleri serbest bırakan mahkemeleri uyarıyoruz! Tecavüze ortak olmayın!

Kadınların can güvenliği yok. Kadınlar tehdit altında.

Bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz.

Habertürk’ün ve diğer medya organlarının tecavüzü normalleştiren, komedi haline getiren, pornografik malzeme olarak sunan yayınlarını , Sincan Ağır Ceza mahkemesinde tecavüzcülerin serbest bırakılmasını ve Yargıtay’ın sadece Adli Tıp Kurumu raporlarını geçerli saymasını protesto etmek amacıyla 23 Ekim 2010, Cumartesi günü, saat 13.30’da Taksim’deki Habertürk binası önünde toplanacağız.. Bütün kadınlara çağrımızdır.

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.