ManşetMedya-İnternet

Türkiye basın özgürlüğünde gerilemeye devam ediyor

0

Türkiye, uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün yayımladığı Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda 138. sıraya gerileyerek, son yıllarda basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü alanındaki düşüşünü sürdürdü.

Türkiye 178 ülkeden Singapur ile Etiyopya arasında yer buldu. Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü raporunda, Türkiye’nin tarihinin en kötü sıralamasında yer aldığına dikkat çekti. Düşüşe gerekçe olarak gazetecileri hedef alan davalar, hapis cezaları ve mahkumiyetlerdeki önemli artış gösterildi. Örgüt, yargılanan ve mahkum olanlar arasında çok sayıda Kürt ya da Kürt sorununu ele alan gazeteci olduğunu da vurguladı.

Geçen yılki sıralamada Türkiye, 20 sıra birden gerileyerek 175 ülke içerisinde Venezüella’nın önünde, Filipinler ile birlikte 122. sırada yer almıştı. 2008 yılındaysa, 173 ülke içerisinde Ermenistan’la birlikte 102. sıradaydı. 2007’de Türkiye, 163 ülke içinde 101. sırada gösteriliyordu.

Bu yıl 9. ifade özgürlüğü sıralamasının başında Finlandiya, İzlanda, Norveç, Hollanda, İsveç ve İsviçre , sıralamanın sonundaysa Miyanmar (174), İran (175), Kuzey Kore (176), Türkmenistan (177) ve Eritre bulunuyor. (NTVMSNBC, Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.