İklim Krizi

Beyaz Saray’da güneş panelleri

0

350.org tarafından organize edilen ve dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde aynı anda yapılacak olan 10/10/10 eylemlerine 5 gün kala ABD başkanı Barack Obama Beyaz Saray’ın çatısına güneş panelleri koymayı kabul etti. ABD’de 10/10/10 kampanyasının önemli amaçlarından birini Beyaz Saray yönetimini daha önce Carter döneminde yerleştirilen, ama Reagan yönetimi tarafından sökülen güneş panellerini tekrar Beyaz Saray üzerine yerleştirmeye ikna etmek oluşturuyordu. Kampanyanın öncülerinden Bill McKibben geçtiğimiz haftalarda Beyaz Saray’la yaptığı görüşmelerde yöneticileri konunun önemine ikna etmeyi başaramadığını ve hayal kırıklığına uğradığını söylemişti.

10 Ekim’de bütün ülkelerde yapılacak “Küresel İş Başı Partisi”ne sadece 5 gün kala Beyaz Saray’ın en azından banyo ve mutfağının enerjisini karşılayacak büyüklükte güneş panellerini yerleştirmeyi kabul etmesi eylemciler için büyük motivasyon oldu. Bill McKibben kampanya sitesinde “şimdi bu zamana kadar beklediklerine seviniyorum, çünkü zamanlama çok iyi oldu” diye yazdı.

10/10/10 eylemleri iklim değişikliğini durdurmak için bireysel eylemin ve günlük hayatta yapılacak değişikliklerin hükümetlere örnek oluşturmak için önemli olduğunun altını çizmeyi amaçlıyor. Eylemler 185 ülkede ve 6227 noktada aynı anda yapılacak. Türkiye’de yapılacak eylemlerin en büyüğü “eylemce” adıyla Pazar günü Taksim Gezi Parkı’nda yapılıyor. Buluşma 15:00’de Galatasaray’da başlayacak. (The Huffington Post, 350.org)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.