Kültür-Sanat

Sanat Sokağa Geliyooor!

0
Macaristan Etkinliğinden Bir Kare

Macaristan Etkinliğinden Bir Kare

17 – 26 Eylül tarihlerinde Macaristan Jonglörler Derneği ve Pera Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Derneğinden “Kültür Başkentleri Pécs ve İstanbul’u Birleştiren Yaratıcı Sokaklar” Sivil Toplum Diyaloğu Projesi, İstiklal Caddesi’nde gerçekleşecek.

Macaristan Jonglörler Derneği ve Pera Güzel Sanatlar’ın ortak olarak gerçekleştirdiği proje, yenilikçi sanat formlarını, özellikle sirk ve katılımlı sokak sanatlarını, Macaristan ve Türkiye’nin kültür başkenti şehirlerine getiriyor.

Gösterilerle eğlendiren, sirk numaraları öğreten kitlesel sokak gösterileri hazırlayarak her yaş grubundan insanın keyif alacağı ve kentli olma, sokağa sahip çıkma, sokakta bütünleşme bilincine sahip olmayı teşvik ediyor. 10 gün sürecek Sirk ve Sokak tiyatrosu festivalindeki “flashmob”da ‘geçici sanatçı’ bile olabilirsiniz.

Halka geniş bir program çerçevesinde katılımcı olacakları 2 festival sunulurken Türk ve Macar sanatçılar çalışıyor, bilgi ve deneyim paylaşıyor ve sanatçı değişimini gerçekleştiriyor. Festivallerin bir parçası da tiyatro, sirk ve gösteri sanatlarının organizatörlerine, destekçilerine ve sanatçılarına yönelik olarak profesyonel toplantılar ve seminerlerdir. İlk festival Macaristan’da Pécs’te 15-25 Temmuz arasında gerçekleştirildi. İstanbul’da da 17 – 26 Eylül tarihleri arasında akşam 17:00 – 19:00 saatleri arasında bir festival gerçekleştirilecektir.

Tarih: 17 – 26 Eylül

Saat: 17:00 – 19:00

Yer: İstiklal Caddesi

You may also like

Comments

Comments are closed.