Ilk kez 2006 yılında Fransa’nın çeşitli kentlerinde sahnelenmiş olan Gérard Torikian ’ın tiyatro performansı ‘Le concert arménien ou le proverbe turc’ (Ermeni Konseri ya da Türk Atasözü) Türkiye’ye geliyor. Torikian ve Isabelle Guidard tarafından kaleme alınan oyun, yönetmen Serge Avédikian tarafından sahneye kondu.
Ermeni asıllı bir besteci piyano için Odissea Süiti resitaline hazırlanıyordur. Eseriyle baş başayken, onu ele geçiren ve sürekli olarak geçmişe götüren hayaletlerden kaçabileceğini sanır. Ama süitine ilham kaynağı olan Homeros’un destanı yakasını bırakmayan hayaletlerle öylesine bir uyum içerisindedir ki, onu kurtarmak bir yana, onu sarsan ve aydınlatan renkli, gülünç veya endişe veren kişilerle ona kaçınılmaz bir şekilde geçmişi hatırlatır. Ama bir şey kesindir: Geçmişle barışık olmak için, ona gülebilmek de gerekir.
16 Kasım Pazartesi günü saat 21.00‘de ve 17 Kasım Salı günü saat 19.00 ve 21.15‘te garajistanbul’da Fransızca olarak sahnelenecek olan oyunda Türkçe üst yazı kullanılacak.
Biletlere garajistanbul gişesinden ve Biletix’ten ulaşabilirsiniz.



Stumble et
Digg et
Tweet eyle
Yorum Yapılmamış, Yorum Yapın ya da Ping
““Ermeni Konseri ya da Türk Atasözü” İstanbul’da” isimli yazıya Yorum Yazın.