Yeşil Gazete'ye Hoş Geldiniz

AKTÜEL YEŞİL GAZETE

Paneli Kapat

Üye Girişi

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Henüz üye değil misiniz? Üye olun!

RSS

Belde’de Kansere 15 yılda 250 Can. Eki 31

yazan: Haber Merkezi | Yazdır |

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Büyüktatlı beldesinde yaşayanların asbestli toprak sonucu kansere yakalandığını iddia eden Belediye Başkanı Ali Bayram Köse, ölümlere son vermek için beldenin başka yere taşınmasını istedi.

Köse, “5 yıllık zaman zarfında 250′ye yakın kansere kurban verdik. 3 aylık, 7 aylık bebekler kanser oluyor. Toprakla solunum oluyor, içtiğimiz suda da asbest var” dedi.

Kanserin artmasında yıllar önce evlerin dış cephesinde kullanılan asbestli toprak olduğu iddiası var.

Fati Mahallesi muhtarı Mehmet Ceren de toprak evlerden kalkan tozun ciğerlerine yapıştığını bunun da kanseri artırdığını söylüyor.

Belediye Başkanı Köse, kendisinin kanser hastası olduğunu, annesinin bu hastalıktan öldüğünü, kız kardeşi, ağabeyi ve babasında da akciğer kanseri olduğunu anlattı.

Şu an beldede yaşayan ve kanser hastası olan 40 kişi tedavi görüyor.

2004 yılında toprak üzerinde yapılan incelemelerde de asbest izleri raporlanmış.

kaynak: NTV


Yazar Haber Merkezi isimli Yazara e-posta gönderin | Yazarın tüm yazıları Haber Merkezi | Kategori: Haber | Etiketler: , ,

ads ads ads

Yorum Yapılmamış, Yorum Yapın ya da Ping

“Belde’de Kansere 15 yılda 250 Can.” isimli yazıya Yorum Yazın.


GDO’lu 25 Ürün Türkiye’de

Daha önce sadece GDO’lu mısır ve soyaya izin veren Bilimsel ...Haberin Devamı →

BM, Suyu Temel İnsan Hakkı Olarak Tanıdı

28 Temmuz 2010 tarihinde toplanan Birleşmiş Milletler üyesi devletlerden 122’sinin ...Haberin Devamı →

Sponsor

ads