Yeşil Gazete'ye Hoş Geldiniz

AKTÜEL YEŞİL GAZETE

Paneli Kapat

Üye Girişi

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Henüz üye değil misiniz? Üye olun!

RSS

Taraf Yazarına Şiddet Nis 13

yazan: Haber Merkezi | Yazdır |


 
BBP’nin gençlik örgütü Alperen Ocakları ”marifetlerine” bir yenisini daha rasim_ozanekledi. İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’yı, bir TV programı çıkışında hastanelik etti. Daha önce  basında yer alan marifetleri arasında Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerininin yanısıra  9 Nisan günü Unkapanı’nda bir otobüs durağında bekleyen kız öğrencilere satırlarla saldırıp ikisini ağır yaralamak da olan Alperen Ocaklarının 12 Eylül öncesi MHP nin rolüne soyunduğu kamuoyu tarafından açıkca görülen bir gerçeklik.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi, Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya uygulanan şiddete ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.
 
Parti yönetimi tarafından görevden alındığı söylenen İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu’nun resmi internet sitelerindeki açıklamalarına dikkat çeken Dur De girişimi sözcüleri,bir yandan Polisin şu anda aradığı bu şahsın kendine güveni nereden geliyor? diye sorarken diğer yandan da  BBP yönetimini eleştirdiler. 
 
BBP yönetimi de saldırıyı yorumlarken “duygusal ortam”dan dem vurup “Karşısındakini çok daha iyi anlayarak konuşsunlar. Camia olarak hassasiyet bekliyoruz” diyor.

Hem dayak yiyeceğiz hem de kafamızı kırana hassasiyet mi göstereceğiz! Diyen DUR DE girişimi sözcüleri konuya ilişkin şu görüşleri dile getirdiler:
 
”Bu sokak kabadayısı saldırganların güvendiği bir şeyler var. Yaptıklarının yanlarına kâr kalmasına alışmışlar. Yakalanmıyor, ceza almıyor, kahraman ilân edilip bir de resmi binalarda bayrak önünde poz veriyorlar.
Bu tür saldırıların sonu çok daha vahim oluyor. Önce böyle başlıyor. Rahip Santoro, kilisesine belediyeden ücretsiz su istediği için, önce sözlü tehdit, sonra taciz edildi; kilisesinin duvarlarına tehdit yazıları yazıldı, ses bombası atıldı. Kimse önlem almadı. Santoro şimdi mezarda.
Hrant Dink defalarca tehdit edildi. Mahkeme kapılarında kuşatıldı. Valiliğe çağırılıp ‘uyarıldı’. Öldürüleceğini kendisi yazdı. Herkes de biliyordu. Kimse önlem almadı. Hrant şimdi mezarda.
 
Bu kez böyle olmasın. Bu saldırgan bir an önce yakalanıp yargı önüne çıkarılsın. Alperen Ocakları adlı kirli örgüt derinliğine araştırılsın. Saldırganları kollayıp bizden “hassasiyet” bekleyen BBP yetkililerinin ifadesi alınsın, saldırganlarla bağları ortaya çıkarılsın. Fikirlerini söyleyenler değil bu fikirleri şiddetle susturmaya çalışanlar yargılansın. Çünkü bu gibi saldırılar hem basın özgürlüğüne, hem ifade özgürlüğüne, hem de ülkenin demokratikleşme çabalarına vurulan ağır darbelerdir. Ve sonuçları kimsenin taşıyamayacağı kadar ağırdır.”
 
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe
DurDe Girişimi


Yazar Haber Merkezi isimli Yazara e-posta gönderin | Yazarın tüm yazıları Haber Merkezi | Kategori: Haber | Etiketler: None

ads ads ads

Yorum Yapılmamış, Yorum Yapın ya da Ping

“Taraf Yazarına Şiddet” isimli yazıya Yorum Yazın.


GDO’lu 25 Ürün Türkiye’de

Daha önce sadece GDO’lu mısır ve soyaya izin veren Bilimsel ...Haberin Devamı →

BM, Suyu Temel İnsan Hakkı Olarak Tanıdı

28 Temmuz 2010 tarihinde toplanan Birleşmiş Milletler üyesi devletlerden 122’sinin ...Haberin Devamı →

Sponsor

ads